Wat is mindfulness - Mindfully
350
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-350,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-20.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
 

Wat is mindfulness

Deze Mindfulness training is een MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) aandachttraining. Het werd in 1979 door Dr. Jon Kabat-Zinn ontwikkeld. Oosterse meditatie technieken en moderne westerse psychologie bracht hij samen in een wetenschappelijk onderbouwde methode.

 

Er wordt veel onderzoek gedaan naar het MBSR programma. Resultaten uit wetenschappelijk onderzoek laten zien dat het volgen van de training effectief is bij mensen met stress gerelateerde klachten. Ook bij chronische pijn, angststoornissen, slaapstoornissen en depressie kan de MBSR training tot aantoonbare verbetering leiden. Het is op tal van terreinen succesvol toegepast: in het bedrijfsleven, bij beroepsgroepen waar stress een veelvoorkomende factor is (leraren, mensen uit het gezondheidszorg en advocaten), bij ouders en kinderen.

 

Het beoefenen van mindfulness heeft en positieve invloed op het immuunsysteem en levert een bijdrage aan een gevoel van balans en welzijn.

“Mindfulness betekent op een welbewuste en niet-oordelende manier aandacht geven aan dat wat zich in het hier en nu aan ons voordoet.”
- Kabat-Zinn